Варна се сдоби с модерни мини футболни игрища
Варна се сдоби с модерни мини футболни игрища / Спортен комплекс „Спартак” -Варна

Две от игрищата, разположени в непосредствена близост до стадион „Спартак”, бяха официално пуснати в експлоатация, съобщават от спортния комплекс. Лентата прерязаха кметът на Варна Кирил Йорданов и председателят на Общинския съвет Николай Апостолов.

Първи на модерните спортни площадки стъпиха най-малките представители на детско-юношеската школа на футболен клуб „Спартак 1918” – деца, родени 2000 и 2001 година, с треньори Димитър Митов и Димитър Боев. На съседния терен сили премериха представители на феновете на ФК „Спартак 1918”. Първите удари в двата двубоя бяха дело на кмета и на председателя на местния парламент.

Спортните площадки са първи етап от мащабен проект, състоящ се от 4 миниигрища за футбол с изкуствена настилка, тенис-кортове, многофункционална фен-зона, зала за пресконференции, търговски обекти, съблекални и зони за отдих. Инвеститор е спортен комплекс „Спартак” с главен акционер „Инжстрой холдинг”.

Варна се сдоби с модерни мини футболни игрища
netinfo
Строителството на многофункционалната спортна база стартира в края на август в рамките на тържествата, посветени на 92-та годишнината от основаването на Футболен клуб „Спартак”. Проектът се реализира на два етапа.

Първият етап от строителството включва две мини футболни игрища с изкуствено покритие, всяко с игрално поле 20/40 м., и паркинг. Под двете мини футболни игрища е изградена италианска дренажна система от нов тип, съобразена с изискванията на БФС и съвременните европейски практики. Модерното осветление ще дава възможност за използване на спортните площадки за масов спорт и в тъмната част от денонощието.

В рамките на втория етап от проекта ще бъдат изградени минимум 7 тенис корта, всеки с игрално поле 18/36 м., с естествена и изкуствена настилка, още две мини футболни игрища, паркинги и обслужващи площи. Изпълнителите на проекта заявиха, че строителните дейности няма да спират през зимния сезон и спортният комплекс ще продължи да бъде изграждан по предварително начертания график.