Уволниха ченгета за подкуп и пиянство зад волана
Уволниха ченгета за подкуп и пиянство зад волана / netinfo
Двама гранични полицаи от ГКПП "Пристанище Варна" бяха дисциплинарно уволнени със заповед на вътрешния министър Румен Петков, съобщиха за Дарик от МВР. Единият от уволнените - старши полицай Калин Веселинов е катастрофирал в пияно състояние на 26 декември м.г. , след като подкарал колатаси и блъснал паркиран УАЗ.

Свидетел на удара станал синът на собственика на камиона, който сигнализирал органите на реда.

Пристигналият на място екип веднага установил, че граничният полицай се е качил зад волана след употреба на алкохол, а последвалият тест с дрегер потвърдил, че той шофира с 2,73 промила алкохол в кръвта. Веселинов е отказал да даде кръвна проба.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Румен Петков е образувано дисциплинарно дело. Деянието на Калин Веселинов е тежко нарушение на служебната дисциплина и е несъвместимо с оставането му на работа в МВР. Затова му е наложено дисциплинарно наказание “уволнение”. По случая е образувано и наказателно производство.

Друг полицай от ГКПП на Пристанище Варна, Йордан Марков,  е взел подкуп - 5 стека цигари, марка “LM” - от капитан на кораб, плаващ под грузински флаг, докато е извършвал паспортно-визова проверка. Деянието е в разрез с правилника за работа на Гранична полиция, за което му е наложено дисциплинарно наказание “уволнение”.