/ МВР, архив
33-годишен мъж от Шумен беше осъден по обвинение в притежание на наркотици, като получи присъда от 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 2000 лева. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от четири години. 

Задържаха Професора, който приготвял дрога в дома си

При извършена на 21август 2016 г. полицейска проверка край паркинг на хотел във варненската местност Ален мак за държане на забранени вещества, на 33-годишния мъж било разпоредено  да постави открити у него пакетчета с тревна маса и прахообразно вещество върху капака на автомобила, с който пътува.

Оставиха в ареста наркодилър от Каменар

Подсъдимият не изпълнил разпореждането, грабнал пакетчетата и побягнал, като минути след това бил застигнат и хванат в  крайпътните храсти, където били открити и съмнителните полиетиленови пликчета. Подсъдимият бил задържан и отведен с белезници. 

Спипаха дилър с голямо количество марихуана

Направената физикохимична експертизата доказва държането на повече от един наркотик - наличие на марихуана в един от пакетите, а в другия на 7 самозалепващи пликчета с метамфетамин на прах. Откритите у подсъдимия високорискови наркотични вещества са в относително голямо количество, на общата стойност за над 650 лева. 

33-годишният подсъдим е неосъждан. Той призна вината си и постигна споразумение с прокуратурата за вида и размера на наказанието си, което Варненският районен съд одобри.