/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Варненският окръжен съд определи мярка „задържане под стража“ на 40-годишния Али А. от Каменар.  Той е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на различни по вид наркотични вещества. Престъплението, за което е обвинен, е тежко по смисъла на закона и за него се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 8 години и глоба до 20 хиляди лева.

Спипаха дилър с голямо количество марихуана

Според обвинението на 4 ноември тази година в частен дом в Каменар са намерени и иззети 320,58 грама марихуана и 1,95 грама производни на амфетамина. Полицията е открила и други забранени от закона вещества в автомобил на улицата пред дома на обвиняемия. Али А. е осъждан и за извършен грабеж.

Потвърдиха ареста на наркодилър, направил си оранжерия за дрога

Съдът като разгледа събраните до момента доказателства, прецени че съществува обосновано подозрение, Али А. да е съпричастни към деянието, в което е обвинен. Съдебната инстанция прецени високата обществена опасност на деянието, както и че съществува реална опасност лицето да извърши друго подобно деяние. Събраните към момента материали показват, че дейността, в която мъжът е обвинен, е развивана продължителен период от време. 

Определението на Окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд-Варна.