Улици в „Изгрев” пострадали от потопа през юни
Улици в „Изгрев” пострадали от потопа през юни / DarikNews.bg, архив

Улици в кв. „Изгрев” са в отчайващо състояние след потопа през юни, алармира пред колегите си общинският съветник Костадин Костадинов. Той обясни, че основната пътна артерия там – улица Първа, е разрушена, а дупки с дълбочина повече от половин метър, създават предпоставка за инциденти. Хората от района са търсили помощ от администрацията, дори са предложили сами да бетонират дупките. Оттам им обяснили, че се налага да чакат и дори ги заплашили с глоби, ако сами предприемат действия.

„Всички плащаме данъци и редно да получаваме резултат. Иначе имаме скрито двойно данъчно облагане”, обясни Костадинов и настоя до няколко седмици въпросът да бъде решен.

Общинският съветник поиска още да бъде обърнато внимание на паметника на граничаря в морската градина, който по негови думи е в ужасно състояние, скрит от растителност и в свлачищен район.

Аврам Тодоров от БСП пък попита кога ще се изпълни решение на Общинския съвет за премахване на камарата и палатките пред общината.

„Крайно време е администрацията да намери достоен символ за трагичното събитие, което се е случи там, и да се приключи с тази сага”, каза той.