Украинец с условна присъда за хулиганство
Украинец с условна присъда за хулиганство / Sofia Photo Agency

49-годишен украински гражданин получил условно наказание за хулиганство, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд. Юрий Анатолиевич не е присъствал на определянето на присъдата. Магистратите са постановили 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 2 октомври 2002 година в интернет-зала в централната част на Варна извършил непристойни действия. Той буйствал и отправял ругатни срещу персонала и пристигналите по сигнал полицаи. Анатолиевич бил в нетрезво състояние. Той отказал да се легитимира и оказал съпротива при опита да му бъдат поставени белезници. За съдействие при отвеждането на украинеца до полицейското районо управление били извикани служители на Община Варна по охрана на обществения ред. При придвижването подсъдимият продължил да буйства. С ритници повредил полицейския автомобил и огънал навън рамката на задната лява врата.

Съдът е разпоредил Анатолиевич да заплати имуществените вреди, разноските по делото и държавната такса върху уважения граждански иск.