Турските имена на варненските местности се запазват
Турските имена на варненските местности се запазват / DarikNews.bg, архив
Турските имена на варненските местности се запазват
69415
Турските имена на варненските местности се запазват
  • Турските имена на варненските местности се запазват

С 22 гласа „за”, 9 „против” и 7 „въздържали се” варненските общински съветници не потвърдиха решението си от декемврийската сесия за преименуване на 215 местностите с турски и арабски имена. Предложението трябваше да получи поне 26 гласа, за да бъде прието.

"Против" гласува цялата група на БСП, която предишния път не беше в залата. От нея сега отсъстваха съветниците от „Нашия град”, които през декември бяха „за”.

Пред медиите вносителят на предложението Костадин Костадинов коментира, че явно областният управител е постигнал целта си. „ДПС отново ни сложиха по гръб. Истината е, че нашата страна не е суверенна и една турска етническа партия за пореден път ни слага по гръб. В крайна сметка не сме забравили кой управлява страната”, каза той. По думите му час преди гласуването негови колеги са били подложени на натиск да гласуват „против”.

Костадинов обясни, че не се е отказал от идеята и при следващо гласуване ще се постарае да убеди колегите си. Той смята, че предишния път решението е минало, защото съветниците са били изненадани и не е имало време да се организира гласуването. „Ако решението пак бъде прието, областният управител пак го върне и отново ще започнат да се въртят телефони”, добави Костадинов.