/ снимка: Дарик Варна

Тази седмица варненските любители на оперното и оперетното изкуство могат да се насладят на "Травиата"  и "Веселата вдовица". Представленията са съответно на 3 и 6 октомври.

ТРАВИАТА
3.10. Основна сцена, 19:00 - 21:40

Ирина Жекова в ролята на Виолета Валери в "Травиата"
Ирина Жекова в ролята на Виолета Валери в "Травиата" Държавна опера Варна

Под палката на Маестро Борислав Иванов, ще прозвучи в целия си блясък операта “Травиата”, най-изпълняваната творба по света на именития италиански оперен майстор Джузепе Верди. Тази пета по ред постановка в историята на Варненската опера, е авторски прочит на Кузман Попов - режисьор, сценограф и костюмограф на спектакъла. В една от коронните й роли – куртизанката Виолета Валери, която се жертва за своя любим, ще се превъплъти изящното сопрано на Варненската опера Ирина Жекова. Като Алфред Жермон ще гостува солистът на Пловдивската опера и един от най-добрите съвременни български тенори Ивайло Михайлов, когото неведнъж сме аплодирали на варненска сцена. Бащата на Алфред, Жорж Жермон, ще бъде солистът на Варненската опера Свилен Николов, перфектен в интонационно отношение баритон с мека, задушевна звучност на гласа и талантливо сценично присъствие.

 

ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА
06.10. Основна сцена, 19:00 - 21:00

Марияна Арсенова - Хана Главари във "Веселата вдовица"
Марияна Арсенова - Хана Главари във "Веселата вдовица" Държавна опера Варна

Вечната оперета на Франц Лехар, постановка на холандеца Марк Кроне, ще дирижира гостът Игор Богданов. В главните роли ще аплодираме великолепния варненски баритон Иво Йорданов, който пее на най-престижните италиански сцени – ГРАФ ДАНИЛО; известното сопрано и директор на Държавния музикален и балетен център „Стефан Македонски“ Марияна Арсенова – ХАНА ГЛАВАРИ и чудесния тенор Михаил Михайлов – КАМИЙ ДЬО РОССИОН, който впечатли публиката като Едгардо от премиерата на „Лучия ди Ламермур“ в тазгодишната Опера в Летния театър. 
Само преди няколко дни, на 1 октомври, Световния ден на музиката, Марияна Арсенова, отбеляза със своя екип от ДМБЦ „Стефан Македонски“ в една грандиозна програма на сцената на Музикалния театър 100-годишнината на българския оперетен театър.