/ Зоопарк - Варна
Успешно излекувани и пуснати отново в природата са и няколко вида птици
Много редки видове животни бяха настанени и излекувани тази година в спасителния център на зоопарка във Варна, разкриха от зоологическата градина.

„Основната причина да попаднат при нас е когато младите птици се наранят при опитите да се научат да летят, или станат жертва на човешката небрежност. През 2017 г. успешно излекувани и пуснати отново в природата са няколко вида птици и една видра, а през 2018 г. до момента са излекувани и пуснати подковонос прилеп, два чухала, бързолет, таралеж”, изтъкнаха от зоопарка.

Зоопарк - Варна

В момента младите птици се учат да летят и когато паднат на земята, родителите са някъде около тях и ги хранят. Затова не е желателно да вземате веднага намереното от вас птиче, а може да го настаните на близкото дърво, където ще е в безопасност.

Над 120 бебета са родени в зоопарка през 2017 година

Бедстващи животни се настаняват в спасителния център на зоопарка единствено от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Експерти от екоинспекцията  преценяват състоянието на животните. В случай, че могат да оцелеят без намеса, те се оставят на място, в противен случай се насочват за лечение и отглеждане към спасителен център, припомнят от зоологическата градина. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК