Съюзът на комунистите откраднал данните и на почетния консул на Испания Христо Досев
Съюзът на комунистите откраднал данните и на почетния консул на Испания Христо Досев / http://www.dosevimpex.com

Варненският бизнесмен Христо Досев също се оказа в списъка на "подкрепящите" ПП „Съюз на комунистите в България”. За кражбата на личните му данни алармира самият той пред Дарик. Възмутен от факта, че името и ЕГН-то му присъстват сред подписалите се в подкрепа на комунистическа партия, той се закани, че ще сезира прокуратурата. Според него няма никакъв смисъл да се подава сигнал до ЦИК.

„Никога в живота си не съм членувал нито в БКП, нито в БСП, нито в каквито и да е комунистически формации. Напротив, бил съм кмет на район Аспарухово от СДС, после общински съветник от СДС-ДА, бил съм и общински съветник от НДСВ. Нищо хубаво не съм видял от комунистите, а те сега са ми откраднали данните!”, възмути се Досев пред Дарик.

Христо Досев е почетен консул на Испания във Варна и като такъв смята, че скандалът с партийните списъци не е само български.

В списъка на „подписалите се” в подкрепа на Съюза на комунистите Досев фигурира на стр. 73, ред 1408. „Любопитен съм да видя какъв подпис съм положил”, каза бизнесменът.

Досев научи от Дарик, че в същия списък са имената  и на  бизнесмена и председател на КРИБ Огнян Донев, медийния магнат Ирена Кръстева, Николай Банев, социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, бившите „гербери", сега членове на БАСТА - Емил Димитров и Мирослав Найденов, както и името на областния лидер на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних.

„Представяте ли си ни – всички тези, които ми изброихте, и аз самият, да се наредим на опашка в подкрепа на комунистите?!”, коментира Христо Досев