Съветник разкри: Общински чиновник щял да пътува до Дубай
Съветник разкри: Общински чиновник щял да пътува до Дубай / Дарик Варна, архив

За пътуване на общински чиновник в екзотична държава алармира общинският съветник Петър Липчев от „Промяна за Варна". Той разкри, че предстои пътуване в Дубай на началника на отдел „Туристическа и морска политика" Соня Георгиева. В арабското емирство Георгиева щяла да води и преводач. Липчев не се ангажира с конкретния срок на пътуването, както и причината.

Повод за разкритието на съветникa стана искането на общинската администрация да се продадат общински апартаменти. „Трябва да се наложи мораториум върху командировките, а не върху продажбата на общински жилища", коментира Липчев.

На днешното си заседание комисията „Собственост и стопанство" разреши продажбата на близо 50 общински жилища, от която в общинската хазна ще постъпят 660 000 лева.

По-рано тази седмица стана ясно, че фонтанът на площад „Независимост" ще стане музикален, с „пеещи" и „танцуващи" струи вода, какъвто има в Дубай, пред известния небостъргач Бурж Халифа. Модернизацията на шадравана ще започне в началото на юни, когато стартира мащабният проект за реконструкция на главната пешеходна зона във Варна. В момента тече обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител.