Съдът постанови задържане под стража  за наркодилъри
Съдът постанови задържане под стража за наркодилъри / netinfo
Радостин Ефтимов на 35 год., Боян Бозев на 25 год., Атанас Несторов на 27 и Яница Янева на 20 години, обвинени за притежание и разпространение на наркотици във Варна, от днес са с първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража”, определена от Варненския окръжен съд.

Всички са от Варна и са обвиняеми по досъдебно производство на Областната дирекция на полицията във Варна за тежки престъпления, които се наказват със затвор.

Обвинението, повдигнато спрямо Петър, е за придобиване и притежаване на наркотици в съучастие с Боян. Вчера в автомобила, управляван от Ефтимов, полицията е разкрила повече от килограм амфетамини, а след претърсване от дома му са иззети близо 17 грама марихуана и 1 грам хероин. Съдът е преценил, че са събрани безспорни доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че Петър и Боян са извършители на престъплението, в което са обвинени.

За да определи най-тежките процесуални мерки за принуда съдът се е съобразил със съдебното минало на Петър и Атанас, които имат утвърдени престъпни навици. През миналата година Петър е излязъл от затвора, след като е излежал 4 годишна присъда за притежание на наркотици. Атанас също има присъда в досието си. Приятелката му Яница ще остане в ареста не само заради амфетамините, открити при обиска на квартирата им, но и заради данни, че те са предназначени за продажба.