/ Дарик Бургас
За причиняване на телесна повреда на наемен работник, Районния съд във Варна осъди организатор в строително-монтажно дружество, информират от правораздавателната институция.

Обвиняем за жестоко убийство на приятел излиза от ареста

На 58-годишния подсъдим съдът наложи наказание „пробация“. За срок от 10 месеца той следва да изпълнява две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично и провеждане на задължителни срещи с пробационен служител.

Инцидентът възникнал на 22 август миналата година. Пострадалият наемен работник, заедно с още двама негови колеги, извършвал възложената му дейност на строителна площадка на открит терен, когато завалял дъжд и те били преместени да работят в друг строителен обект на закрито.

След скандал осъждан варненец преби пенсионерка

Вечерта, прибирайки инструментите в базата, те поискали да им бъде заплатена и останалата недовършена работа на откритата строителна площадка. Стигнало се до словесни пререкания, ескалиране на конфликта в сбиване, при което назначеният организатор в строителната фирма причинил на един от наемните работници средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на долна челюст. 

58-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди. 

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК