/ ThinkStock/Getty Images
Обвиняем за жестоко убийство е пуснат под домашен арест след близо 9 месеца престой зад решетките. В края на миналата седмица Варненският окръжен съд е изменил мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Апостолов, който беше задържан заради смъртта на приятеля си от детство Явор. 

34-годишната жертва беше открита в безпомощно състояние на 14 февруари т.г. пред блок 404 в квартал „Владиславово” в морската столица. На път за болницата Явор почина в линейката заради множество травматични увреждания. 

Младежи с условни присъди за въоръжени грабежи

Мъжът дълго време е водел скитнически начин на живот, а два месеца преди убийството бил приютен в дома на Венцислав. В нощта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт и домакинът нанесъл побой на Явор.

Окръжната прокуратура във Варна внесе протест срещу решението на съда. Според държавното обвинение до момента не е събрано нито едно доказателство, което да разколебае обоснованото предположение за авторството на деянието, нито е отпаднала опасността обвиняемият да извърши престъпление. 

След извършване на убийството Венцислав е въздействал върху свидетели да дадат лъжливи показания и да му създадат алиби за часа и нощта на жестокия побой. Пускането му под домашен арест само ще улесни и бъдещото въздействие върху тях, а по делото има и защитен свидетел, се посочва в мотивите на протеста.