Световно известен учен поема магистърската програма на ВСУ „Лидерство в глобална среда“
Световно известен учен поема магистърската програма на ВСУ „Лидерство в глобална среда“ / снимки: ВСУ

Основното, което трябва да притежава един лидер, е умението за решаване на конфликти по конструктивен начин, смята професорът от Руската академия на науките Анатолий Занковский. Той е автор на 10 книги и над 90 статии и публикации по психология и управление, сред които „Психология на деловите отношения", „Организационна психология", „Психология на лидерството - от поведенческия модел към културно-ценностната парадигма", Психология на организационното лидерство: в търсене на корпоративната синергия" и др.

Проф. Занковский работи като консултант на редица мултинационални корпорации. Той поема ръководството на магистърската програма „Лидерство в глобална среда" в качеството си на дългогодишен партньор на Варненския свободен университет.

Световно известен учен поема магистърската програма на ВСУ Лидерство в глобална среда
netinfo

Всички големи лидери, за които можем да се сетим, са живели в миналото. Днес липсата на лидери се усеща все повече заради бързите темпове, с които се променя всичко около нас, споделя професорът. Това е и един от мотивите му да работи за създаването на новите лидери.
Международната магистърска програма "Лидерство в глобална среда" е първата и единствена в страната магистърска програма, интегрираща в комплексно, специализирано и иновативно обучение лидерската методика GRID и майсторските класове на световно известни учени с нови, модерни, иновативни и креативни методи на преподаване и практически занятия в реална бизнес среда.

Обучението е предназначено за формални и неформални лидери, хора с лидерски амбиции, които искат да развият своите умения и потенциал и да постигнат конкурентно преимущество.

Част от екипа на международната магистърска програма "Лидерство в глобална среда" са създателят на новата теория за лидерството през 21 век - проф. д.пс.н. Анатолий Занковский от Руската академия на науките, учени от университетите Ковънтри, Англия и Синсинати, САЩ, представители на български и чуждестранни публични, неправителствени и бизнес организации - лидери в определени ниши или региони.

Преподавател в програмата е и единствения сертифициран от немския институт GRID български преподавател по методиката GRID за изграждане на лидери - доц. д-р Миглена Темелкова, специализирала в Университета Джорджтаун (Georgetown University), Вашингтон.