/ iStock/Getty Images
Младите двойки предпочитат Северното Черноморие за своето бракосъчетание
"Сватбеният, медицинският, спортният, кулинарният туризъм във Варна се развиват страшно бързо и градът действително постепенно се превръща в дестинация за четири сезона", каза Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ).

Собственици и служители на заведения протестираха във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той уточни, че младите двойки предпочитат Северното Черноморие за своето бракосъчетание, тъй като районът не е презастроен и предлага кътчета с екзотична красота.

"Предпочитанията са към бутикови и луксозни сватби на морския бряг, при това преди и в края на лятото", допълни Косев. Председателят на ВАРХ коментира състоянието на бранша в региона преди откриването на петото издание на "Туризъм експо - дестинация Варна", което е изцяло с практическа насоченост.

Тази година фокусът пада върху 100-годишнината откакто крайморският град е обявен за курортен център, допълни Косев. По думите му за пръв път в конферентната част на изложението ще участват експерти от Турция, Гърция, Румъния и Молдова, а онлайн ще се включат техни колеги от Грузия и Украйна.

Младежи създадоха десет филма за Варна

Акцент в дискусиите ще бъдат новите условия, в които работи туристическият бранш заради пандемията и ограниченията, които тя налага. "Когато мениджмънтът е добър, каквито и времена да дойдат, сезонът не може да бъде лош", посочи Косев в отговор на въпрос дали местният бизнес е доволен от отминаващия летен сезон.

Според него всеки, който се е адаптирал бързо към новите условия, разширил е пазарите си и е подобрил организацията на работа, е постигнал успех.
БТА