/ Община Варна
Безплатни туристически рекламни карти се раздават на гостите в местата за настаняване на територията на Варна и курортните комплекси, съобщиха от дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Румънски инфлуенсъри и блогъри рекламират Варна

Картите съдържат подробна информация за културно-историческото наследство на морската столица; за възможностите за използване на линиите на градския транспорт до туристическите обекти; за местата за отдих, развлечение, пазаруване и други.

Специално място е отделено на курортните комплекси „Златни пясъци, „Чайка“, „Св. Св. Константин и Елена“ и други. Целта е да се повиши информираността на туристите за всичко, което дестинация Варна предлага, за да предприемат пътуване до града и разгледат всичко, което ги интересува, обясниха от дирекцията.

Паралелно с акцията по разпространение на картите се проведе и информационна кампания относно безплатните ваучери за посещение в туристическите обекти. Инициативата се реализира във връзка с юбилея „Варна - 100 години курортен град“.

Откриха изложба „Варна - 100 години курортен град“

Тя дава възможност на летовниците, отседнали в местата за настаняване на територията на община Варна, да ползват безплатен ваучер при следните условия: при 5 и повече нощувки - свободен достъп до Римските терми, а при 7 и повече нощувки - в Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света.

Ваучерите могат да бъдат получени лично в Туристическия информационен център - Козирката - срещу Катедралата, като за целта е необходимо да се предостави документ - хотелски паспорт или копие на резервация, който да удостовери техния престой, посочват още от дирекция „Туризъм“.