Студът взе жертва във Вълчи дол
Студът взе жертва във Вълчи дол / netinfo

Mъж е починал след измръзване във Вълчи дол, съобщи д-р Мая Рашева шеф на Спешен медицински център Варна. Тя допълни, че мъжът, който е на видима възраст около 60 години, е пътувал с колата си и е закъсал по пътя Искър - Вълчи дол. Той е тръгнал пеша да се прибира, но виелицата го е повалила. Инцидентът е станал вчера в късния следобед.

Мъжът, чието име е Николай Христов, на няколко пъти е издърпван от преспите между Вълчи дол и Искър и, въпреки предупрежденията да престане да пътува с колата си, отново е потеглял, съобщават от общинската администрация във Вълчи дол. Последния път е закъсал в преспите на път от Вълчи дол за Искър – на около 300 метра преди селото. С него е бил и синът му, който е напуснал колата и се е прибрал в Искър, но неясно защо Николай е останал в колата си. И при предходните закъсвания той не е искал да остави колата, въпреки че водачите на снегопочистващите машини са му предлагали да го откарат, а колата да бъде изтеглена и прибана на следващия ден.

Кметът на общината Веселин Василев, който е и председател на координационния щаб, веднага е организирал издирвателна акция с високопроходима машина. В издирването е бил влючен екип на бърза помощ, представител на Полицейски участък Вълчи дол, както и още петима членове на постоянния щаб за координация при бедствия. След присдтигане на предполагаемото място, където Николай Христов е напуснал колата си, издирващите са тръгнали пеш в тъмнината, с прожектори, при слаба видимост и поради виелицата, с риск за собствения си живот. Николай Христов е бил намерен в снега, но се оказва, че е било твърде късно, за да му се оказва животоспасяваща помощ. Той е имал и здравословни проблеми, неотдавна е правил припадък и по време на шофиране, казват запознати.

Тялото на Христов е откарано в кабинета на бърза помощ в гр.Вълчи дол, където окончателно е установена смъртта му.

Привечер вчера са били спасени в снежната виелица петима мъже и две жени, едната от които е била бременна. Те са пътували с лек автомобил от Вълчи дол за Орляк и са закъсали в преспите между Брестак и Метличина в община Вълчи дол. Веднага след обаждането от тел. 112 за мястото е заминал спасителен екип с тежка машина. Лекият автомобил с пътуващите е изтеглен и бедстващите са настанени в кметство Брестак, където са им осигурени легла и топла храна.

Снощи е открит и труп на удавник между втора и трета буна във Варна, каза още д-р Рашева. Мъжът е на възраст около 37 години.