Спартак остави Ботев на дъното
Спартак остави Ботев на дъното / netinfo
Спартак Варна и Ботев Пловдив завършиха наравно 0:0 във втория мач от десетия кръг на А група. „Канарчетата” бяха по-добрия тим в срещата, но след като взеха само точка, останаха на дъното на класирането – на предпоследната 15-та позиция. Спартак Варна пък засега се крепи над чертата и е на 12-то място. Двубоят се игра на неутрален терен, заради наказанието на Спартак, но бе наблюдаван от едва 150 зрители, заради високите цени на билетите, сложени от „соколите”.

Ботев имаше доста повече положения за гол в мач, но нямаше късмет да отбележи. Спартак Варна обаче не се предаде и стигна до добра ситуация в 25-та минута, когато Моралес отправи силен удар от около 25 метра, но вратарят Тошев изби в корнер. Най-чистото положение за гостите проигра Николай Манчев в 41-та минута, когато след центриране на Кръстев на три метра пред голлинията шутира в аут.

След подновяването на играта, в 49-та минута реферът Ахмед Ахмед отмени гол на Караджинов заради засада. "Соколите" пък пропуснаха своя шанс след почивката в 62-та минута, когато с удар от волле Сакалиев можеше да изненада Тошев, но ударът му премина на три метра от дясната греда.

До края на срещата Ботев направи всичко възможно да измъкне трите точки от ноктите на варненския тим, но всичките старания на „канарчетата” останаха без резултат.