/ Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“
При последната мащабна акция непотребна пластмаса са донесли както варненци, така и жители на Каварна, Балчик, Бяла, Белослав, Разград, Попово и др.
Следващата мащабна акция за предаване на пластмасови капачки във Варна ще бъде през април или май догодина, като датата предстои да бъде уточнена. Амбициозната цел на организаторите е да бъдат събрани 27 тона капачки. Това стана ясно при представяне на дарението, закупено със средства от провелия се наскоро Празник на рециклирането в морската столица.

21 тона - резултатът от голямото предаване на пластмасови капачки

В събитието на 29 септември са се включили между 13 и 15 хиляди души. Събрани и предадени за рециклирани около 21 милиона капачки, което прави около 21 тона. Непотребна пластмаса са донесли както варненци, така и жители на общините Каварна, Балчик, Бяла, Белослав, Разград, Попово и други, обяви Владислав Николов,председател  Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“.

Със средства от благотворителната кампания е закупен кувьоз за нуждите на родилното отделение в болница Св. Анна
Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“

Със средства от благотворителната кампания е закупен кувьоз за нуждите на родилното отделение в болница „Св. Анна“. Апаратурата е японско производство, от ново поколение. Росен Николов, търговски директор на фирмата вносител, разкри, че апаратурата е закупена на цена два пъти по-ниска от пазарната - вместо за 16 800, за 8400 лева. 

Над 8000 лева ще са приходите от събраните във Варна капачки

Следващото дарение ще е нова апаратура за детското хирургично отделение в болница „Света Анна”, където до края на годината предстои обновяване. Това вероятно ще се случи в началото на следващата година. 

„Доброто също може да бъде заразно. И това може би ще е една от позитивните особено опасни инфекции”, изтъкна д-р Антон Станев. Зам.-директорът на болница „Света Анна” призна, че от седмица и той самият събира капачки. 

За две години и половина от старта на кампанията „Аз вярвам и помагам” са събрани и предадени над 69 тона пластмасови капачки. Една капачка тежи около грам, а с тези 69 милиона капачки два пъти може да се напълни плувен басейн „Приморски”, похвалиха се от Сдружение „Аз Вярвам и Помагам“.

Кампанията има образователен и възпитателен характер, тъй като в акцията на 29 септември се включиха и  много деца, отбеляза кметът на Варна Иван Портних. Той увери, че в лицето на Общината организаторите на кампанията имат активен партньор в осъществяване на благородната кауза. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК