Сигнал за бомба на среща на Станишев с варненската общественост
Сигнал за бомба на среща на Станишев с варненската общественост / netinfo
Заплашиха с бомба среща на премиера Станишев с обществеността във Варна, съобщават от пресцентъра на МВР. Снощи във Фестивалния комплекс във Варна министър-председателят Сергей Станишев имаше среща с местната общественост на тема "Предстоящите задачи на Република България по повод присъединяването към ЕС", която започна около 18.30.

Пресаташето на РДВР Варна Калинка Пенчева уточни за Дарик, че сигналът за поставено взривно устройство е получен в 18.45. Установено е, че сигналът е подаден от уличен автомат на пл. "Независимост" във Варна. Не е сигурно, че заплахата е била направена заради срещата на Станишев с варненци.

На тел.166 мъжки глас съобщил, че в сградата на Фестивалния комплекс има поставена бомба. Незабавно били уведомени премиерът и кметът на Варна. След анализ на обстановката било преценено, че сигналът е злонамерена провокация, целяща мероприятието да бъде опорочено. Органите на реда не допуснали да се създаде напрежение. Премиерът спокойно закрил срещата, след което хората напуснали залата без паника и каквито и да било инциденти.

По случая няма задържан, уточняват от МВР.