/ DarikNews.bg, архив
Водачът зарязал колата на 200 метра от мястото на инцидента
54-годишен мъж почина, след като бе блъснат от лека кола в центъра на село Детелина, община Долни чифлик. Инцидентът е станал тази нощ, минути преди полунощ, съобщиха от полицията. 

Пострадалият лежал на тротоара в кръв. Около него имало части от автомобил. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на 54-годишния мъж, който е от Долни чифлик. На около 200 метра в посока ромската махала в селото е открит автомобил „Форд“ с деформации от пътно-транспортно произшествие и без регистрационни номера. Водачът на катастрофиралата кола е открит и задържан по-късно, тъй като е избягал от местопроизшествието, уточниха от Окръжна прокуратура - Варна.

Водачът, причинил катастрофата, е 33-годишният Михаил М., който се оказал неправоспособен. Окръжната прокуратура във Варна ще го привлече като обвиняем и ще го задържи за срок до 72 часа. Той причинил смъртта на мъж, управлявайки автомобил без правоспособност. След произшествието водачът е избягал и се е укрил. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе и искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на неправоспособния Михаил М. до изтичане на срока на предварителното задържане.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК