/ iStock
С три събития, сред които концерт и пърформанс, ще завърши форумът за съвременно изкуство "Тропика на рака" в пространството ReBonkers (барутния погреб) във Варна, който се реализира в партньорство с Фондация ДОМА Арт - София. Изложбата от форума може да бъде разгледана до края на тази седмица, след 16:00 ч. всеки ден.

В нея е показана и пластика, изобразяваща бившия български премиер Бойко Борисов, на скулптора Добромир Иван, започнал кариерата си в Австрия като ученик на световно известния артист Йозеф Бойс. Той е ваял и портрети на рок-легенди като Джими Хендрикс, Франк Запа, барабаниста на „Дийп Пърпъл“ Йън Пейс, на модния дизайнер Карл Лагерфелд и на примата на българската естрада Лили Иванова. Материалът на скулптурите му е негов запазен знак - алабастър с покритие от цветна акрилна боя.

В края на форума предстоят три закриващи събития, от които първото е в петък от 19:00 ч. -  пърформанс на Антония Колева от НИТРА – Варна. Тя ще представи своите произведения "Прах в очите", "Кирливи ризи", "Подмазка за всякакви ситуации" и др.

Музикантът Шинго Масуда от Япония ще гостува в събота в 20:00 ч. с изпълнения на собствени композиции на древния многострунен инструмент канун.

Финалът е в неделя (24 юли) от 18:30 ч., когато ще се състои разговор с участието на Станислава Кирилова – Ая, посветен на романа "Тропика на рака" от Хенри Милър и неговото значение за либерализацията на съвременната литература на ХХ век. 

Всички събития са с вход свободен. 
БТА