паркинг Морска градина Варна
паркинг Морска градина Варна / Деян Герговски
Румънецът Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина във Варна, се разплака в съдебната зала при обжалването на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. 

„Съжалявам, никога не съм искал да нараня дете. Не видях нищо и не знам как се случи”, заяви пред Апелативния съд 32-годишният чужденец, който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост.  

Въззивната инстанция отложи своето решение за 12 юли. Дотогава трябва да бъде изготвена справка от румънските власти за съдебното минало на Крецу и за извършените от него нарушения като шофьор. След като информацията бъде предоставена, магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане зад решетките. 

Самият Крецу заяви, че е неосъждан, а като шофьор е извършвал „незначителни нарушения”. 

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, тъй като може да се укрие, защото няма адресна регистрация във Варна. 

Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка. Неговият адвокат Атанас Арменчев коментира, че клиентът му може да бъде призоваван на настоящия си адрес, изтъквайки близкото разстояние между Варна и Констанца. 

адвокат Атанас Арменчев
адвокат Атанас Арменчев; снимка: Дарик Варна

Защитникът акцентира върху доброто процесуално поведение на Крецу, който е дал пълни обяснения пред разследващите, а след инцидента не е напуснал местопроизшествието.  

„Той няма възможност, нито намерение да се укрива. Деянието му е непредумишлено”, добави още адвокат Арменчев.