Решават дали да има извънредна общинска сесия, поискана от кмета
Решават дали да има извънредна общинска сесия, поискана от кмета / Дарик Варна, архив

Председателският съвет към местния парламент ще реши дали да свика поисканата от кмета извънредна общинска сесия, на която Кирил Йорданов да обяви дали ще се оттегли от поста си. Заседанието ще започне в 10 часа, съобщи пред Дарик председателят на Общинския съвет Николай Апостолов. Той е на мнение, че подобна сесия не е необходима, тъй като решението за оставка на градоначалника е лично и не зависи от вота на съветниците.

В понеделник от пресслужбата на кмета съобщиха, че Кирил Йорданов е взел решение дали да остане на поста си, след като ГЕРБ оттегли доверието си от него. Своята позиция градоначалникът ще обяви на 6 март,  когато е поискал да бъде насрочена извънредна сесия на Общинския съвет. На нея щели да бъдат обявени, цитирам, "страшни истини”.

„Обясним е  страхът у тези, които ще бойкотират заседанието на Общинския съвет, защото те знаят, че на евентуално такова заседание ще прозвучат страшни истини за града ни. Истини, които – рано или късно, ще станат известни и с цялата си тежест ще се стоварят върху им”, се казва в съобщението.