Разширяват детска ясла „Иглика“ с още 50 места
Разширяват детска ясла „Иглика“ с още 50 места / Дарик Варна, архив

Първа копка на изграждането на пристройка за две групи съм детска ясла „Иглика“ в район „Младост“ бе направена днес.  „Ще открием още 50 места за деца на възраст до 3-годишна възраст “, каза кметът на Варна Иван Портних, който присъства на старта на изкопните дейности.

Той припомни, че още от встъпването си в длъжност активно работи за решаването на проблема с недостига на места в забавачките. „В момента дефицитът за децата, родени през 2011 г., е 199 места.  Тези дни ще открием новите пристройки на ОДЗ „Иглика“ във Виница и ОДЗ „Детски свят“ във Владиславово, започваме изграждането на още една нови детска градина, смятам, че чрез оптимизация, обновяване и разширение на базата, този проблем ще бъде решен“, допълни кметът.

Изграждането и оборудването на новата пристройка към „Иглика“ е на стойност 520 000 лв., осигурени от местния бюджет. Изпълнител е ДЗЗД „Обединение Трафикбилд“ .  На първата копка присъстваха д-р Лидия Маринова – зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности, Христо Христов, районен кмет на „Младост“ и др.