Полицейско куче откри старец, паднал в дере на път за вила
Полицейско куче откри старец, паднал в дере на път за вила / DarikNews.bg, архив

89-годишен пенсионер е бил спасен след падане в стръмно дере и цяло денонощие на открито, съобщават от полицията. Сигнал за изчезването на мъжа подал неговият зет в неделя. Той обяснил, че старецът е в неизвестност от предния ден, след като тръгнал за лозето си в местността „Фичоза”. Близките на пенсионера направили опит да го открият на вилата, но тя била заключена.

Полицаите, които били извикани на място, заедно със зетя, започнали оглед на района. На пътека, в близост до вилата, намерили едната обувка и шапката на възрастния мъж, както и торбичката с храна, която носел, но от него нямало следа.

По-късно на мястото дошъл полицай със служебно куче, което хванало следа и след около 10 минути намерило възрастния мъж. Той бил паднал в стръмно дере с дълбочина около 7 м., бил контактен, в сравнително добро общо състояние, но не можел да се движи.

Спасители оказали първа помощ на възрастния мъж и с помощта на въжета го изкарали на пътеката, където бил поет от лекарски екип и веднага транспортиран в болница.

Към момента пенсионерът е в “Реанимация” с диагноза “хипотермия” в сравнително добро общо състояние.