Петя Проданова, кандидат за кмет на  „Приморски”: Ще работим за преобразяване на инфраструктурата в кварталите
Петя Проданова, кандидат за кмет на „Приморски”: Ще работим за преобразяване на инфраструктурата в кварталите / netinfo

След приключването на рехабилитацията на основните пътни артерии във Варна, ще наблегнем на обновяването на инфраструктурата в кварталите и цялостното преобразяване на градската среда, така че промяната да стигне до всеки дом. Това заяви по време на среща с жители на Цветния квартал във Варна кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Приморски" Петя Проданова. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Калин Калевски, Антоанета Цветкова, Людмила Колева - Маринова, Жечка Добрева, Стоян Попов, Кирил Пенев и Борислав Нанков.

Срещата протече под формата на дискусия, като в началото бе отчетено постигнатото през изтичащия мандат, а именно извършването на основeн ремонт (подземни комуникации, асфалтиране и тротоари) на ул. „Бели лилии" - от ул. „Детелина" до ул. „Карамфил". Изградено бе и мостово съоръжение на ул. „Подвис", а на улиците „Прилеп" и „Кестен" е поставено ново осветление.

„Извършихме основно обследване и почистване на отводнителните канали и деретата, ремонтирахме тротоарни площи около училище „Ангел Кънчев" и Първа езикова гимназия. Пред завършване е цялостното ремонтиране и обновяване на 12 детски площадки за игра на открито. Приключва изграждането на пешеходна пътека по ул. „Подвис" - до спирката на автобус № 12. В ход е поредният етап от рехабилитация на уличните настилки", разясни пред жителите на Цветният квартал Петя Проданова.

Тя анонсира, че предстои да бъде завършено цялостното изграждане на ремонтираните детски площадки, но „процесът ще продължи през следващата година". Планира се и благородяване на ул. „Роза" в отсечката между бул. „Левски" и бул. „Христо Смирненски", като са включени и по-малките напречни улици. Предвиждат се благоустройствени дейности по бул. „Христо Смирненски" - между ул. „Прилеп", пътен възел „Каменар" до бул. „Осми Приморски полк" и пътен възел „Виница", каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Приморски".

Петя Проданова кандидат за кмет на  Приморски Ще работим за преобразяване на инфраструктурата в кварталите
netinfo

В отговор на въпрос, отправен от граждани, Проданова уточни, че след приключването на съдебните дела, оспорващи уличната регулация, поетапно ще бъде решен проблемът с уличната мрежа и канализацията в кв. „Изгрев". „С влизане в сила на новите концесионни договори за сметопочистване и сметоизвозване ще настъпи промяна в цялостния механизъм за осигуряване на чистотата.

Положителната тенденция да бъде модернизирана и разширявана базата на детските заведения във Варна ще има и своето приложение с разширяване на Детска ясла „Роза" с 50 места", добави Петя Проданова. Тя бе категорична, че видимите резултати, постигнати досега, са факт и благодарение на различните форми на пряка и обратна връзка между граждани и администрация.

В заключение кандидатът за кмет на район „Приморски" увери присъстващите, ако й бъде гласувано доверие на предстоящите местни избори, приемните дни и кореспонденцията между двете страни ще продължи и в бъдеще, с цел по-експедитивно разглеждане на сигналите и решаване в оперативен порядък на възникналите и поставени проблеми.