Пенсионери поискаха от Николай Костадинов достъпна администрация
Пенсионери поискаха от Николай Костадинов достъпна администрация / Дарик Варна, архив

Достъпна и работеща администрация поискаха от кандидата за районен кмет на ПП ГЕРБ Николай Костадинов възрастните хора от пенсионерски клуб „Детелина”. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Марица Гърдева, Жельо Алексиев и Ваня Вълчева.

Да бъде подменена остарялата дограма, както и да се разширят възможностите за общуване на възрастните хора в квартала, пожелаха пенсионерите от кандидатите. Николай Костадинов сподели, че със старта на цялостното обновяване на „Кайсиева градина”, ще бъдат изградени нови цветни лехи и беседки пред всички блокове и покрай основните пешеходни алеи, което ще задоволи нуждата на пенсионерите от повече места за отдих на открито.

Костадинов отново декларира, че за него диалогът с гражданите на „Владиславово” е разковничето за решаване на проблемите в района. Пенсионерите бяха запознати с оптимизирането на схемата на градския транспорт, което ще улесни връзката на квартала с централната част на Варна, курортните комплекси и кв. „Аспарухово”. Възрастните хора поставиха на дневен ред и редица други въпроси, свързани с облагородяването на междублоковите пространства, както и с контрола на строителните дейности и поддръжката на зелените площи.

По инициатива на Николай Костадинов и кандидатите за общински съветници от листата Николай Георгиев, Марица Гърдева, Жельо Алексиев, Ваня Вълчева, Сашо Димитров и Станислав Йорданов лекция на тема „Остеопорозата – тихият крадец” изнесе пред жителите на варненския квартал „Владислав Варненчик” д-р Божанка Георгиева.

Хората се запознаха с причините за развитие на  прогресивното заболяване на скелета, което се характеризира с намалена костна маса и структурни изменения на костната тъкан, които водят до повишена чупливост и последващ риск от счупвания. Лекторът д-р Божанка Георгиева запозна участниците в събитието с процеса на намаляване на костното вещество и разреждането на костната тъкан, което напредва бавно и незабележимо през годините. Тя ги информира и какви са начините за предпазване от болестта.

Преди началото на лекцията Николай Костадинов запозна присъстващите  с приоритетите си за развитие на района, а кандидатите за общински съветници отговаряха на въпросите на гражданите и се запознаха с някой от най-наболелите проблеми, които ги вълнуват.