Откриването на оперния сезон в Ла Скала - на живо във ФК
Откриването на оперния сезон в Ла Скала - на живо във ФК / афиш: Фестивален и конгресен център

Дългогодишната традиция откриването на оперния сезон в Ла Скала да бъде предавано на живо на киноекран с HD качество ще бъде спазена и тази година. Голямото събитие е тази вечер, като ще бъде излъчено във Фестивалния и конгресен център във Варна.

Кинопрожекцията на живо от миланската опера ще започне в 17,30 часа с официалното откриване на сезона в Ла Скала.

В 18,00 часа започва и директното излъчване на „Фиделио" - единствената опера на Бетовен. Постановката е последен спектакъл, дирижиран от Даниел Баренбойм на сцената на Ла Скала в ролята на музикален директор. Режисьор е Дебора Уорнър, сценограф - Хлое Оболенски, а солисти - Петер Матей, Фалк Щрукман, Клаус Флориан Вог, Аня Кампе,Куонгчул Юн, Мойка Ердман и Флориан Хофман.

Даниел Баренбойм е сред най-популярните диригенти в последните години. В момента е музикален директор на Ла Скала, Берлинската опера и оркестъра на Берлинската опера Щатскапеле, но е известен и с множество записи и концерти на пиано и творби от Бетовен. Той е посветил целия си живот в проучване на всяка нота на Бетовен и безспорно ще ни предложи някои вълнуващи и трогателни изненади.