Осъдиха условно собственик на павильон за захарен памук
Осъдиха условно собственик на павильон за захарен памук / netinfo

Варненският районен съд осъди условно на 3 месеца лишаване от свобода 46-годишен собственик на павильон за захарен памук, за отправена обида към служител на Областна дирекция по безопасност на храните. Наказанието е с изпитателен срок от 3 години.  Инцидентът е възникнал по повод извършена проверка на търговски обект на открито – количка за продажба на захарен памук, разположена в близост до тенискортовете в Морската градина.

Тъй като за количката нямало издадени необходимите документи за осъществяване на дейността, проверяващата служителка - инспектор от Областна дирекция по безопасност на храните(ОД „БХ“) указала на продавачката, че собственикът на обекта трябва да се яви в дирекцията за започване на процедура по издаване на разрешение. Подсъдимият Андреев внесъл необходимата молба за стартиране на процедурата, но при поредна проверка се установило, че количката за захарен памук не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания.

Били отправени предписания, които впоследствие отново не били изпълнени, поради което подсъдимият бил поканен в сградата на ОД „БХ“ за връчване на Акт за нарушение. На 2 август 2013 г. подсъдимият отишъл в кабинета на инспектора, като в присъствието на други нейни колеги започнал да се държи агресивно, блъскал с юмруци по бюрото, викал на висок глас и заплашвал със саморазправа, уволнение и унищожение.

Въпреки намесата на други служители и свидетели на инцидента, Андреев продължил да се държи заплашително, да крещи и буйства. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.