Оставиха в ареста мъж, опитал да убие сина си
Оставиха в ареста мъж, опитал да убие сина си / netinfo
"Задържане под стража" определи Варненският окръжен съд спрямо Страхил Христов от с. Добротич, обвинен в това, че се опитал да убие сина си Манол, съобщават от пресслужбата на Съдебната палата.

57-годишният мъж се разследва затова, че в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември тази година в с.Добротич, община Вълчи дол, наранил с нож 20-годишния Манол с две прободни рани в областта на гръдния кош и корема. Битов скандал предшествал инцидента. По спешност и с опасност за живота младежът бил откаран от Бърза помощ Вълчи дол до Втора хирургия във Варна. Само бързата лекарска намеса спасила живота на Манол.

Варненският окръжен съд мотивира постоянния арест с изключително високата степен на обществена опасност на престъплението, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Макар и в начален етап, разследването е събрало доказателства, които водят съда до обоснован извод, че Страхил е автор на престъплението, за което се разследва. Близо 10 дни мъжът се е укривал от органите на реда, въпреки че той отрича това обстоятелство. Христов вече е изтърпял една 15-годишна присъда за убийство.

Решението на съда може да бъде обжалвано на 18 ноември.