Обсъждат дискриминацията на тридневен форум във Варна
Обсъждат дискриминацията на тридневен форум във Варна / netinfo
Петата регионална конференция в рамките на проект “Инициативи за повишаване чувствителността на обществото към прояви на дискриминация”, започва следобед във Варна. Проектът е съфинансиран от Европейската комисия по Програма “Прогрес”, програмна секция “Антидискриминация и различие”.

Тридневната конференцията се организира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси/НССЕДВ/ към МС и дирекция “Етнически и демографски въпроси”, в партньорство с Националния омбудсман и Комисията за защита от дискриминацията/КЗД/. Откриването е насрочено за 14,30 в зала “Варна” на общината. В първия ден на форума ще бъде дискутирана политиката на България за защита от дискриминация на уязвими групи в българското обществo.

По време на форума ще бъдат представени докладите за дейността на НССЕДВ, КЗД и Националния омбудсман през 2007 година.

По-рано, в 11 часа в зала “Варна” ще се проведе дискусия на тема “Общодостъпната среда на Варна – състояние, проблеми и перспективи. Съорганизатор на проявата е Общественият съвет за рехабилитация и социална интеграция на хората с увреждания.

Час по-рано – в 10, в подлеза до Спортна зала ще бъде направена първа копка на подход към Морската градина за инвалиди и майки с детски колички.