Общинският съвет няма да заседава по време на предизборната кампания
Общинският съвет няма да заседава по време на предизборната кампания / DarikNews.bg, архив

Варненският общински съвет няма да провежда заседания по време на предизборната кампания. През следващия месец ще работят само постоянните и временни комисия, а сесии ще бъдат свиквани, ако го налагат извънредни обстоятелства. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик председателят на местния парламент Николай Апостолов. Самият той ще излезе в отпуск до 12 май, тъй като е кандидат за депутат в листата на ГЕРБ.

След началото на протестите във Варна са налице известни смущения в работата на Общински съвет, призна Апостолов. Като примери той посочи спирането на разпоредителни сделки с общинска собственост и публично-частни партньорства до избирането на постоянен кмет.

„Тези, които не бяха удовлетворени от резултатите на последните избори, направиха всичко възможно да насочат в друга посока протестите срещу монополите. През последния си мандат Общинският съвет показа, че има воля да решава проблемите, приемайки дълго отлагани решения като Общия устройствен план. Градът спечели и европейските проекти за 200 млн. лв. Моята цел беше да покажем на варненци, че Общинският съвет не е мястото, където има проблем. С включването на наши съграждани в работата през последните два месеца голяма част от тях го подкрепиха”, коментира Апостолов.

От неговите думи стана ясно, че той няма да се откаже от депутатски мандат, ако влезе в следващото Народно събрание. „В Общинския съвет и има достатъчно стойностни мои колеги, които биха се с справили с председателския пост”, добави Апостолов, който е на шесто място в листата на ГЕРБ.