Общината организира летни занимания за деца на работещи родители
Общината организира летни занимания за деца на работещи родители / DarikNews.bg, архив

Община Варна организира летни занимания за деца на работещи родители. В училища, детски градини и други образователни звена, малки и по-големи ученици, в зависимост от интересите си, ще могат да прекарат ваканцията в компанията на свои връстници.

Традиционно и тази година ще има сборни групи в градините, като общината ще упражнява стриктен контрол как се работи в тях, увери пред Дарик шефът на дирекцията по образование Лилия Христова. Тази организация се налага, тъй като много родители предпочитат да спрат от градина децата си през лятото, а персоналът в забавачниците трябва да чисти натрупани отпуски, обясни тя. В помощ на родителите в четири общински детски градини и в 21-но училища ще има специално организирани летни занимания.

В Основно училище „Ангел Кънчев“ например за учениците е организирано летуване в Банско и Рибарица. Във „Васил Априлов“ пък през лятото по-изоставащи с материала деца ще имат възможност да работят с преподаватели, за да наваксат пропуските.

Индивидуални консултации през лятната ваканция ще дават учители в училище „Свети Патриарх Евтимий“. Спортни игри, рисуване на открито, игри на английски и занимания по компютърна анимация са организирани за децата от „Стоян Михайловски“. С летни занимания ще се включат и Общинският детски център и Варненската обсерватория.

Подробна информация и графиците за всички летни лагери, занимания на открито, спортни дейности, занимания по приложни изкуства, клубна училищна дейност, посещения на културни институции, допълнителна работа с ученици със затруднения и други инициативи през ваканцията, можете да откриете на сайта на общината.