Няма да има съкращения на летищата във Варна и Бургас
Няма да има съкращения на летищата във Варна и Бургас / netinfo
До момента транспортното министерство е одобрило 2 оферти за приватизация на държавната авиокомпания "България Ер". Това съобщи във Варна заместник-министърът на транспорта Юджел Атила. Имената на одобрените купувачи са "Еър уан България" и "Балкан Хемус груп". До 3 дни очакваме и офертите на други кандидат - купувачи, каза заместник-министърът.

Служителите на летищата във Варна и Бургас ще бъдат автоматично преназначени на същите постове и със същите трудови възнаграждения след 10 ноември, когато управлението на аеропортовете ще се поеме от немския консорциум "Фрапорт". Това каза по време на среща със служителите на Летище Варна шефът на Правната дирекция към Министерството на транспорта Красимира Стоянова

Заместник-министърът на транспорта Юджел Атила прогнозира увеличение на постоянния състав на летището заради програмата на българо-немския консорциум за увеличаване броя на линиите, които да обслужва варненският аеропорт.

По силата на Програмата за квалификация и преквалификация на компанията ще бъде извършен анализ на работната сила на двете морски летища. Предвижда се служителите да преминат курс за повишаване на квалификацията в специализираната академия на "Фрапорт" в Германия, каза главният изпълнителен директор на "Фрапорт" Андреас Хелфер.