НФСБ и ВМРО разделени на изборите във Варна
НФСБ и ВМРО разделени на изборите във Варна / снимка: Дарик Варна

Национален фронт за спасение на България ще участва в местните избори във Варна и областта без партньорите си ВМРО от парламентарно представената коалиция „Патриотичен фронт”. Това обяви областният координатор на НФСБ Димитър Карбов, който е номиниран за кмет на морския град и ще води листата за общински съветници. „Воеводите” вече се регистрираха за вота във Варна в коалицията „Реформатори и патриоти – Решение за Варна”.

НФСБ ще има кандидати във всички варненски райони. В „Одесос” партията издига корабния механик Николай Туртов, който беше един от задържаните в Гърция моряци от кораба „Ина”. IT мениджърът Атанас Симеонов ще се бори за кметския пост в „Приморски”, а адвокатът Стоян Проданов – в „Аспарухово”. В „Младост” и „Владислав Варненчик” номинираните са съответно Веска Николова и психоложката Катя Шматова.

Програма за управлението на Варна през следващите 8 години пишат в НФСБ. Партията ще бъде фактор в следващия местен парламент, смята Карбов. След него в листата за общински съветници попадат журналистът от телевизия „Скат” Георги Александров, издигнатият за кмет на „Приморски” Атанас Симеонов, адвокатът Стелиян Любославов и Татяна Димитрова.

Борещата се за трети мандат в село Звездица Мара Спирова на тези избори ще бъде издигната от НФСБ. В Тополи и Константиново партийните номинации са съответно Неделчо Неделчев и Марияна Полихронова.

Бившият футболист на „Спартак” (Варна) и треньор Иван Петров, който активно участва във февруарските протести през 2013 г., е номиниран от НФСБ за кмет на Старо Оряхово.

Партията издига свои кандидати в общините Аксаково - Димитър Минчев, Белослав – Илия Матев, Ветрино – Свилен Стефанов, Вълчи дол – Катя Кръстева, Долни Чифлик – Слави Кабаков, Провадия – Христо Гичев. В Бяла и Девня ще бъдат подкрепени канидидати на ГЕРБ – съответно Анастас Трендафилов и Свилен Шитов.

В Аврен НФСБ се явява в коалиция с „Обединени земеделци”, чиято номинация е Свилен Радев. В Суворово партията няма да издигне свой кандидат, нито да подкрепи някого от другите.