Задържане под стража
Задържане под стража / netinfo
"Задържане под стража" е решението на Окръжен съд - Варна

Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян В. и 23-годишния Митко И., обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишен мъж от Белослав, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

И двамата младежи са неосъждани. Диян В. има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

Двама убили мъжа в Белослав, задигнали му хиляди левове

На 24 януари в гр. Белослав възрастен мъж беше открит мъртъв от брат си, който живее в съседство. От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Назначена е  съдебно-медицинска експертиза,  която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, Варненският окръжен съд прие, че съществува обосновано подозрение двете лица да са съпричастни към деянието, в което са обвинени. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него, както и високата степен на обществена опасност, съдебният състав счете за реална опасността лицата да се укрият или да извършат друго деяние и им определи най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Определенията на Окръжен съд – Варна могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд –Варна.