/ Dariknews.bg, архив
Двама убили стареца в Белослав, задигнали му хиляди левове
100433
Двама убили стареца в Белослав, задигнали му хиляди левове
  • Двама убили стареца в Белослав, задигнали му хиляди левове
Двама са задържаните за убийството на 80-годишния мъж от Белослав. Единият е на 23, а другият на 20 години. В дома на убития е извършен и грабеж на няколко хиляди лева, съобщиха от Окръжната прокуратура във Варна.

Възрастен мъж е убит в Белослав, задържани са трима

Мъжът е живеел сам в къщата. Сигнал за убийството е бил подаден в 11:48 часа на 24 януари от брат му, който живеел в съседна постройка, разкри шефът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов. Той уточни, че единият от сочените за извършители е бил задържан още снощи, а другият – в ранните часове днес. 

За установяване на начина, по който е бил убит възрастният мъж, е назначена съдебно-медицинска експертиза. 

Разследва се и предишно посегателство върху собствеността на жертвата. От прокуратурата не уточниха дали е било дело на същите младежи.

23-годишният задържан е неосъждан, докато по-младият е криминално проявен. Като непълнолетен е бил задържан за притежание наркотици и две кражби.

На двамата задържани ще бъде повдигнато обвинение за убийство, придружено с грабеж. Наказанието за това престъпление е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, посочи говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК