Награди за десетки служители на Терапията, действали при извънредната ситуация в Хитрино
Награди за десетки служители на Терапията, действали при извънредната ситуация в Хитрино / netinfo

Ръководството на УМБАЛ „Св. Марина" - Варна оцени високо достойното професионално поведение на 48 свои служители - лекари, мед. сестри, санитари и административен персонал, мобилизирани при жестокия инцидент в Хитрино на 10 декември.

Изпълнителният директор на болницата проф. д-р Валентин Игнатов изказа благодарности за безупречното изпълнение на служебните задължения и награди всеки един от тях за бързата реакция, своевременните и точни действия при извънредната ситуация и осигуряване на болнично лечение на пострадалите лица, при което е показан висок професионализъм и е защитен авторитетът на лечебното заведение.

Министър Москов: Здравната система се справи адекватно след трагедията в Хитрино

Положителна оценка за работата на медиците даде и здравният министър в оставка Петър Москов. При посещението си във варненската болница вчера той определи действията в здравната система след инцидента в шуменското село като професионални, точни и прецизни.

"Общото заключение на колегите е, че здравната система е реагирала адекватно и протоколите и начинът на координация са сработили, за да може максимално бързо и адекватно здравната система да отговори по възможностите на такова едно действие. Извлякохме си съответните поуки като подобряване на съответните сегменти, за да може за в бъдеще системата да отново и дори още по-бързо и координирано да може да реагира", отбеляза Москов.