Над 10 хиляди са бездомните кучета във Варна
Над 10 хиляди са бездомните кучета във Варна / netinfo
Да се сформира тричленна комисия, която да изготви идеен проект за нов кучкарник във Варна в периода 2008-2012 година, реши Постоянната комисия "Обществен ред и сигурност". Нейният председател Красимир Маринов от Атака уточни, че досегашните действия по отношение на проблема са недостатъчни. Като пример за това той посочи, че в града има най-малко 10 хил. бездомни кучета, а приютът в с. Каменар има капацитет 400 места.

Съветниците прецениха, че до няколко месеца трябва да започне проектирането и изграждането на нов приют, като за целта ще се прибавят около 4 декара към площта на стария терен.

Тричленната комисия ще се състои от съветника Стойчо Бакалов, главния архитект на общината и директора на приюта в Каменар Светослав Атаджанов. Бакалов допълни, че от началото на годината във Варна има глобени над 50 граждани със сумата от 150 лв. за замърсяване на тревните площи от домашните им любимци и разходки на кучета без намордник. Още 20 са санкционирани с глоба от 200 лв. за движение с коне и каруци по градските улици.