СУ "Найден Геров" спечелиха надпреварата
СУ "Найден Геров" спечелиха надпреварата / Дирекция Спорт, Община Варна
В  спортната зла на Първа Езикова Гимназия се проведе финалният кръг от спортния празник „Бързи и сръчни“ за II клас.
Над 70 деца от 6 училища премериха сили по трасето включващо спринт, слалом между конуси, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно. Отборите се състояха от 5 момчета и 5 момичета. Състезанието беше изпълнено с много положителни емоции.
Всяко училище получи грамота за участие, а класиралите се в челните четири места – купи, медали, ключодържатели с логото на “Варна 2017”, както и много спортни награди и ваучери, осигурени от партньорите от „Декатлон“ Варна. Голямата награда беше чисто нов велосипед осигурена от Общината и беше спечелен от Стефан - ученик в ОУ „Панайот Волов“, след провеждане на томбола. Наградите връчиха г-н Кристиан Димитров Директор на дирекция „Спорт“, г-н Данчо Илиев от дирекцията и г-н Иван Иванов експерт по ФВС към РУО -  Варна.
Победители в последния трети кръг са малките възпитаници на VII CУ „Найден Геров”. Второ място и сребърни медали за  ОУ „Васил Априлов”. Трето място и бронзовите медали отидоха при ЧОУ „Малкия принц”
След това дойде и дългоочакваният момент за обявяване на победителите в комплексното класиране от всички кръгове.
         Комплексен шампион за учебната 2016/2017 за 2 клас VII  СУ „Найден Геров”. В комплексното класиране на второ място се класират  ОУ „Васил Априлов”, а на трето място СУ „Димчо Дебелянов”.
Дирекция Спорт, Община Варна