/ БК Черно море Тича
Варненският баскетболен клуб "Черно море Тича" разпространи писмо до медиите.

Кадри на "Черно море Тича" бяха отличени на церемония в столицата

В него председателят на УС на клуба Георги Ганчев изразява позицията на клуба по повод допускането на "Академик" Сф до участие на финали на държавното първенство за юноши.

Публикуваме го без редакторска намеса:

 
"Уважаеми господа,

Oт името на Баскетболен клуб „Черно море Тича” (Варна), бихме искали да внесем яснота по създалия се казус с допускането на „Академик“ (София) до участие на финали на Държавното първенство за юноши.

икога не сме имали намерение да създаваме „скандали на тема юноши“, по тази причина и не сме изразявали мнение по въпроса чрез медии, а сме кореспондирали по установения ред единствено с БФ Баскетбол. След като прочетохме изказването на г-н Везенков, обаче, смятаме, че трябва да внесем яснота по темата, най-вече за да се избегнат спекулации с името на клуба ни.

Нежеланието на „Академик“ (София) да участва в „Елитната група юноши“ (или технически пропуск на ръководството) е изцяло вътрешен проблем на клуба. Мислим обаче, че времето за корекция на станалото беше есента на 2018 г. преди всички останали отбори участници в „Елитна група“ Изток и Запад да проведат мачовете си, да има класиране и да са похарчени далеч несимволични средства за всички гостувания и домакинства.

Не смятаме, че в така създалата се ситуация БК „Черно море Тича” (Варна), носи вина, че когато случайно, в средата на месец февруари 2019 г., научихме за желанието на „Академик“ (София) да се включат направо в заключителната част на първенството за юноши решихме да изразим позицията си пред БФ Баскетбол, желаейки, да се следват приетите и спазвани от нас и останалите клубове правила и наредби. 

Смятаме за некоректни думите на г-н Везенков, че БК „Черно море Тича” (Варна), иска да печели купи и титли възползвайки се от евентуално отсъствие на „Академик“ (София) от финалите на Държавното първенство за юноши.

Като клуб винаги сме се борили за призови места в крайното класиране, но в съревнование с възможно най-добрите противници. Заявяваме, че ще участваме, както винаги, максимално мотивирани и с огромно желание във финалите на Държавното първенство за юноши. Като членове на федерацията ще се съобразим с това което гласува УС на БФ Баскетбол.

Единственият орган, който може да отмени собственото си решение за промяна на правилника и наредбата за провеждане на Държавното първенство, гласуван миналото лято".