Али Юзеир
Али Юзеир / СК "Вокил"
Два златни и два бронзови медала спечелиха състезателите от СК Вокил на първото състезание от втория кръг на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, съобщава narodensport.eu.  То се проведе в  Габрово. Домакин бе местният клуб „Некст“, а мястото на провеждане спортна зала „Орловец“.

Над 150 състезатели от 27 спортни клуба от цялата страна премериха сили в трите рингови стила на кикбокса. В първия ден от шампионата състезателите на СК Вокил изиграха 3 срещи. Първи излезе Илия Борисов в стил фул контакт до 81кг. при мъжете клас Б. Срещата започна в негова полза с натрупване на солидна преднина от точки. За съжаление в края на рунда Борисов получи точен удар с ръка в лицето, който го прати в нокдаун. Въпреки опита си да се съвземе и продължи, реферът взе правилното решение, че по-важно е да запази живота и здравето на състезателите и прекрати срещата. Втора излезе Моника Вълчанова, която дебютира при жените до 56кг. в стил лоу кик. Въпреки огромното притеснение от първа изява Мони даде всичко от себе си. Малко не й достигна да надвие съперничката си и понесе загуба по точки. Приятната изненада поднесе третият участник за деня Румина Георгиева.Тя се състезава в стил лоу кик при ДСВ до 56кг. 

Още с удрянето на първия гонг Руми показа какво е научила в школата на Вокил и не даде никакъв шанс на своята съперничка. Във вторият рунд след поредна атака Руми отказа своя опонент и реферът прекрати срещата. С тази изява тя взе златото и стана и Републикански шампион.

Във финалния ден излезе и четвъртият състезател на клуба Али Юзеир.
Той игра в стил К1 при ЮСВ до 71кг. Заедно със съперника си от СК Армеец гр. София Симеон Амуджиев Али показа истинска класа в кикбокса. През по голямата част от мача имаше равенство като и единият и другият вземаха превес.Няколко пъти  точките прескачаха в двете полета. В третия решителен рунд Али събра всички сили и поведе убедително в резултата. С 3:0 съдийски гласа той бе обявен за победител и спечели своята поредна Републиканска титла. Така клубът показа, че е един от водещите в страната в сферата на кикбокса.
 

Другият варненски клуб "Йорк" участва със 7 състезатели и спечели 1златен, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Константин Аламянов на фул контакт (13-14г.) спечели златен медал, Бранимир Балинов на фул контакт (13-14г.) е със сребърен  медал, Радослав Тодоров,  К1 е със сребро, Кристиян Илиев в стил лоукик кик мъже е също със сребро, както и Стелиян Димитров,  К1 мъже.
С бронзови медали са Атанас Жеков, фул контакт (13-14г.) и Дениз Мустафа,  лоукик мъже.

„Доволен съм от момчетата, дадоха всичко от себе си и всички спечелиха медали. Най-впечатляващо представяне направи Константин Аламянов, който на финала беше перфектен и победи с красив нокаут с уширо гери“ каза старши треньорът Станислав Бахчеванов.
narodensport.eu