Местният парламент ще заседава извънредно заради училищата
Местният парламент ще заседава извънредно заради училищата / netinfo
Тематична сесия на тема “Оптимизация на училищната мрежа” да събере Общинския съвет на второ заседание през този месец. Това поискаха по време на заседание на председателския съвет тази сутрин част от групите в местния парламент.

В подписката за свикване на извънредно заседание до 2 следобед са се подписали 17 съветника, което прави нужната 1/3 от Общинския съвет, за да бъде свикано заседание.

Ако сега не бъде сложено началото на оптимизацията на училищната мрежа в следващите години няма да се постигне търсеното подобряване на качеството на учебно-възпитателния процес. До това становище достигнаха участниците в сутрешното заседание на председателския съвет. На срещата присъстваха кметът на града Кирил Йорданов, ресорният заместник - кмет Коста Базитов и директорът на Регионалния инспекторат по образование Николинка Даскалова.

Въпросът с оптимизацията на училищната мрежа в града трябваше да бъде решен на последната общинска сесия миналата сряда. Точката обаче бе оттеглена от дневния ред, като в зала "Пленарна" на общината се бяха събрали около 150 протестиращи ученици и техните родители.

Вече има и насрочена дата за тематичната сесия - 31 март /идния понеделник/.