Лиляна Павлова в Суворово
Лиляна Павлова в Суворово / ГЕРБ
Чрез създаването на специални фондове за изграждане на ВиК мрежа и пътища ГЕРБ ще подкрепи по-малките общини и населени места, които нямат възможност да кандидатстват за европейско финансиране. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ - Варна Лиляна Павлова на среща с жители на село Габърница, община Ветрино.

Лиляна Павлова в Габърница
ГЕРБ

Заедно с нея бяха и кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Николай Бежанов и Димитрина Петрова, както и кметът на община Ветрино Димитър Димитров.

Лиляна Павлова в Габърница
ГЕРБ

„Не делим населените места на малки и големи, опитваме се да помогнем на всички. Все повече млади хора търсят малки, китни и спокойни селца като Габърница, за да създадат дом. Това е реалистично с изграждането на добри пътища, благоустрояване на улици и осветление”, посочи Павлова. По думите й за малките села са важни спешните центрове, за които кабинетът „Борисов 2” е осигурил средства за ремонт на филиалите и закупуването на нови линейки.

Лиляна Павлова в Суворово
ГЕРБ

Здравеопазването, образованието, социалната политика и надграждането на инфраструктурата са ключови приоритети в програмата на ГЕРБ, каза още Павлова по време на среща с жителите на Суворово. Хората споделиха проблеми от сферата на здравните услуги в общината , а Павлова ги увери, че ГЕРБ предвижда ремонт на спешните центрове в малките населени места и подсигуряване на нови линейки.

Лиляна Павлова в Суворово
ГЕРБ

„Здравеопазването бе доминирано от коалиционните ни партньори, затова не можахме да решим много проблеми. Ние сме амбицирани да променим това", коментира Павел Христов.

В Суворово Лиляна Павлова заяви, че ГЕРБ не дели хората и общините по политическа или религиозна принадлежност. Тя добави, че в рамките на двата мандата на правителството с премиер Бойко Борисов в общината са инвестирани над 50 млн. лв. 

„В община Суворово е важно да ремонтираме част от уличната и водопроводна мрежа, както и читалищата. Осигуряването на полицейско присъствие също е важна задача за нас, по която се работи”, каза Лиляна Павлова. 

Лиляна Павлова във Вълчи дол
ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ увери, че ускорено ще бъде завършена АМ „Хемус”, така че Северна България да се развива динамично. Осъзнаваме, че трябва да подкрепим малките населени места, за да останат хората да живеят и работят тук, добави Павлова на среща с обществеността на Вълчи дол. Тя пое ангажимент за подкрепа на важни проекти града - обновяването на площада и централната част, изграждане на дневен център за хора с увреждания.

Лиляна Павлова във Вълчи дол
netinfo

„Чрез Националния доверителен фонд подкрепа ще получи и проектът за осветлението в града и селата в региона", увери Павлова.