КРЗ Одесос учреди ново дружество
КРЗ Одесос учреди ново дружество / netinfo
Кораборемонтен завод Одесос АД е участвало в учредяването на Арсенал Одесос, става ясно от съобщение на компанията, публикувано в сайта X3 News. Капиталът на новата компания е 50 хил. лв., разпределени в същия брой поименни акции, всяка с номинална стойност от 1 лев,

Предметът на дейност на Арсенал Одесос е корабостроене и кораборемонт, както и строителство и продажба на недвижими имоти, вътрешно и външно търговска дейност, транспорт на пътници и товари в страната и чужбина, спедиционна, лизингова,комисионна и информационна дейност, хотелиерство и ресторантьорство, вътрешен и международен туризъм и туроператорска дейност след лиценз, търговско представителство и посредничество в страната и чужбина, производство на стоки и услуги, сделки с интелектуална собственост, рекламна и издателска дейност, отдаване на активи под наем, както и всяка друга дейност, разрешена от закона.

Участието на Кораборемонтен завод Одесос АД в новото дружество е в размер на 60% от капитала му.

До момента акциите на КРЗ Одесос АД на Българската фондова борса поскъпват с 0.67% до средна цена от 269 лв. По позицията се прехвърлиха едва 3 акции.