Кметът заплаши да затвори заведение на Веселин Данов заради чалга
Кметът заплаши да затвори заведение на Веселин Данов заради чалга / netinfo
Договорът с общинския съветник Веселин Данов за стопанисване на заведението до Летния театър може да бъде прекратен, ако постъпят още оплаквания за вдигане на шум, заплаши кметът на Варна Кирил Йорданов. Той се закани да затвори окончателно обекта при нови сигнали за смесване на музиката от него с тази от сцената на театъра. За такива беше съобщено на вчерашната оперативка на градоначалника. Според оплакванията в заведението се пускала силна чалга, която заглушавала озвучаването на сцената по време на представления и концерти.

Общинският съветник Веселин Данов коментира пред сайта www.afera.bg, че музиката, която се пуска в отдадения му под наем обект, няма нищо общо с чалгата. Песните били евъргрийни, руски и цигански романси на оркестъра на Ибро Лолов. Заведението било заварено в окаян вид и в него са направени големи инвестиции, добавя още Данов.

Кметът Кирил Йорданов нападна и общинския съветник Панко Анчев. Той беше обвинен от градоначалника, че се опитва да разпределя средства от бюджета чрез комисията по култура, на която е председател. Парите се определяли от общинския съвет, но отговорна за изразходването им е кметската администрация. Анчев обаче кара кандидатстващите за проекти да попълват формуляри при него и затова съм го осъдил, заяви Йорданов.

Преди месец Панко Анчев обвини администрацията на кмета, че няма цялостна концепция за проекта "Варна - кандидат за европейска столица на културата". Според него кандидатурата за 2019 г. вървяла към провал. Ако това е позицията на партията на Анчев, искам да припомня на БСП, че на последните местни избори взеха 9 от 51 места в общинския съвет, добави градоначалникът.