Карин дом обединява специалисти по ранна интервенция
Карин дом обединява специалисти по ранна интервенция / снимка: Карин дом

Специалисти от десет неправителствени организации от Добрич, Търговище, Русе, Бяла Слатина, Айтос, Стара Загора и Пловдив ще представят своя опит в ранната интервенция и ще дискутират бъдещото развитие на тази услуга. Срещата ще започне в 10 часа в Карин дом. Тя е в рамките на заключителната конференция по проект за развитие на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди, която ще бъде открита от заместник-кмета на Варна доц. Христо Бозов.

Проектът е осъществен с финансовата помощ на фондациите „Лале” и „Оук”. Карин дом оказа подкрепа на десетте неправителствени организации за развитие на ранната интервенция чрез обучения, предоставяне на експертна помощ и дейности по популяризиране на услугата.

Ранната интервенция се отнася за деца в малка възраст, които имат увреждане, в риск са от увреждане или имат друга специална нужда, която влияе на развитието им. Ранната интервенция осигурява услуги на тези деца и техните семейства, като целта е да намали ефектите от увреждащото състояние. Тя се стреми да повлияе на съществуващите проблеми в развитието, както и да предотврати появата на нови.