/ netinfo
Четвъртото издание на семейния фестивал „Усмихни се” ще се проведе днес и утре от 10 до 22 часа в градината на Карин дом. Едно от най-големите благотворителни събития на морската столица се организира в подкрепа на терапията на децата със специални нужди от центъра. Целта на организаторите е да представят богата програма забавления за цялото семейство, където малки и големи да се забавляват през целия ден, да изпробват нови неща и докато го правят да помагат.

Градината отново ще бъде обособена на различни зони с паралелно провеждащи се събития. Още в 12:00ч. на 15-ти на голямата сцена ще се проведе тренировка по Зумба за деца, след което DJ Pavel от популярната суинг формация Smugglers Collective ще застъпи за тричасов сет. Вечерта, след 19:00ч., е запазена за любимата рок банда на Варна – Boomerang. Улица на готвачите и крафт бира ще са на разположение на родителите, за да допълнят вкусно и пивко празника.

В неделя голямата сцена ще е още по-пъстра. Сутринта ще започне с богата фолклорна програма от ансамбъл за народни танци Перун, фолклорни песни от Петя Пенева и изпълнения на Ансамбъл Варна. За спортните фенове от 17:00ч. е предвиден  Steel Combat - високо интензивна кардио тренировка с близнаците Дидо и Ники Фурчеви. После запазено място има за варненските любимци от детско шлагерно стуио ДА. В 19:30ч., напълно в тон с името на фестивала, на сцената ще се качи вечно усмихнатият Рафи, който ще внесе много фънк настроение и танци.

Образователните знаимания отново са основен акцент. Сцена амфитиатър ще предложи Бах терапия родители, музикални уроци от Rock School и треноровки за влизане във форма след раждането Фит МАМА с Мира, в които може да се включите дори с бебе в количка.

Тази година зоната за детски работилнички ще е по-богата от всякога, за да могат децата да изпробват повече от едно занимание. Билетът за нея е 10 лв. за цял ден и ще дава възможност да се посетят всички занимания.

Шатра 1 ще предложи уроци по езици и забавна математика, също лимонадена работилница, рисунки за лице и лего занимания. В Шатра 2 ще се настани новият проект на Станка Стоянова – Къщата с печките, в която децата ще направят първата си среща с кулинарията. Логично ателиетата ще продължат  с Вкусно кексче украси и накрая го хапни! с Ани Боланд и Билкознание, представено от екипът на Социалната чайна, както и Работилница за прясна италианска паста. Ще има също Гримьорница, детски мандали за оцветяване и работилница за бижута.

Отвъд детската зона, през целия ден може да очаквате още представяне на програма „Ранна интервенция“ на Карин дом, където всеки родител, който има някакво притеснение за развитието на своете малко дете, ще може да получи безплатна консултация. Зъбна хигиена в ранна детска възраст, Боуен Терапия, Шах за деца, Арте Клас и две посещения с беседа в музей Посланици на доброто на Карин дом (13:00-14:00 и 14:00 -15:00). През целия ден ще текат  настолни игри с Varna Games и Боуен терапия.

Многобройни ще са изложителите със занаятчийски творения, а Карин дом също ще има свой личен щанд, където ще можете да намерите лавандула и ябълки от градината, както и най-новите продукти от техния семеен магазин. Един от най-търсените са престилките за мама и дете, с които кулинарните приключения у дома ще са не само забавни и красиви, но и ще напомнят за една добра кауза.
 
Редица спонсори се включиха в събитието с подаръци за томболата, за която всеки гост ще може да си закупи билет и да спечели почивка за цялото семейство, кошница с продукти от Фермерски пазар и много други.

И тази година мисията на фестивала е да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време ни призове да бъдем по-толерантни към децата със специални потребности и  да разбираме по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства. Благотворителният вход за събитието е 2лв. За деца до 12 години вход свободен.